Vejledning til behandling af gnaver

Her finder du info og vejledning til behandling, så du og din gnaver kan forberede jer bedst muligt og kan sætte tid og omsorg af til dyrets pleje efterfølgende.

Vi anvender moderne praksis, for at give din gnaver så nænsom en oplevelse som muligt. Finder du ikke svar på dine spørgsmål her, er du altid velkommen til at kontakte os.


Tandrensning

Kanin viser tænder

Tandbehandling af gnaver

Hos en gnaver er en sund mundhule meget vigtig. De bruger tænderne meget og kan let gå rundt med gener, uden at ejeren opdager det. Hos Centrum Dyreklinik laver vi mange tandbehandlinger på kaniner og marsvin. Tandbehandlinger omfatter ofte klipning og slibning af tandspidser, udtrækninger af dårlige tænder samt korrektion af fejlstillede fortænder.

Tandbehandling på kaniner og marsvin foregår oftest i bedøvelse da det ellers er svært at komme til og lave et ordentligt stykke arbejde i den lille mundhule. Behandlingerne inkluderer ofte røntgenbilleder der fortæller meget om

Operation & Røntgen

Kanin på græsplæne

Operation og røntgen

Har din kanin behov for en operation, anvender vi hos Centrumdyreklinik moderne og professionel behandling samt den nyeste teknologi. Det sikrer et skånsomt og effektivt forløb. Vi er en kaninkyndig klinik og gør vores for at din gnaver føler sig tryg både før, under og efter operationen.

Vaccination

Vaccination af gnaver

Vaccination af gnaver

Giv din gnaver vacciner mod hyppige sygdomme som Myxomatose, og undgå unødige gener for dit kæledyr.

Før vi vaccinerer, sørger vi for at kæledyret er rolig og parat. Alle vacciner er inkl. sundhedsundersøgelse.

Vaccinepriserne varierer alt efter hvilket vaccinations
program dit dyr følger.

For uddybning af hvad dette indebærer, er du altid velkommen til at henvende dig på klinikken.

Pelspleje

Kanin får pelspleje hos dyrlægen i Espergærde

Pelspleje af gnaver

Har din kanin filtret pels og trænger til en studsning? Det kan også være dit marsvin trænger til at blive klippet? Vi giver din gnaver en tryg behandling, og gør pelsen sund og flot igen.

Kastration

Kastration af gnaver

Kastration og sterilisering af kanin og gnaver

Ønsker I ikke at få flere kuld, er en kastration eller sterilisering en oplagt løsning. Særligt kaniner formerer sig lynhurtigt, og 2 kan hurtigt blive til 50. Samtidig kan indgrebet være sygdomsforebyggende. Vi tilbyder behandlingen til alle gnavere.

Kastration af hankanin foregår ved at fjerne testiklerne gennem pungen, ved at lægge et eller to snit. Derefter bliver huden syet sammen med sting, der opløser sig selv noget tid efter operationen. Kaninen får smertestillende inden operationen, så den ikke lider ubehag.

Aflivning

Billede af himlen

Aflivning af gnaver

I en svær tid, ønsker vi at give jer så skånsom en oplevelse som muligt og den bedste afsked. I kan selv afgøre om I ønsker en hjemmeaflivning eller om det skal foregå på klinikken. På samme måde er det også frit for jer at vælge om I ønsker at overvære aflivningen.

Aflivning foregår ved at gnaveren får en sprøjte med beroligende medicin, så den falder stille og roligt i søvn. Herefter får den endnu en sprøjte, som vil være en overdosis af bedøvelsesmedicin.

I kan selv vælge om I ønsker at få gnaveren med til at afholde begravelse hos jer, eller om I ønsker at lade gnaveren blive på klinikken, hvor den vil blive kremeret.

Kontakt