Tandresning af hund hos dyrlægen i Espergærde

Vejledning til behandling af hund

Her finder du info og vejledning til behandling af hund. På den måde kan du og hunden forberede jer bedst muligt op til behandlingen eller besøget på klinikken. Samtidig kan hunden få den omsorg og ernæring den har brug for efterfølgende.

Vi anvender moderne praksis, for at give din hund så nænsom en oplevelse som muligt. Vores kyndige personale bliver opdateret med nye kurser løbende, så vi altid kan tilbyde den bedste behandling. Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål.


Tandrensning

Hund med tandbørste

Tandrensning af hund

Hundens tandhygiejne er utroligt vigtig for dens generelle sundhed. Hunden kan have smerter i tænderne, som den ikke giver udtryk for. Derfor er en regelmæssig tandrensning samt god tandpleje i hverdagen vigtig for hundens trivsel.

Tænderne renses grundigt med ultralyd og efterpoleres med polerpasta som giver hundens tænder et lækkert, glat finish.

Hvis vi finder dårlige tænder eller andre skader/sygdomme i mundhulen, ringer vi til ejeren og taler det igennem, inden der gøres yderligere.

Operation

Behandling af hund. Amalie, dyrlæge i Espergærde giver en godbid til en hund

Operation

Ligesom os mennesker, kan hunde blive meget nervøse op til en operation. Derfor gør vi hos Centrum dyreklinik en stor indsats for at hunden føler sig tryg under hele forløbet.

Vi tager os god tid til hver patient og anvender moderne udstyr og procedurer til at give så skånsom en behandling som muligt.

  • Din hund kan afleveres i tidsrummet 8.15-10.00.
  • Hunden skal møde fastet, fra midnat aftenen før.
  • Vand må den drikke helt frem til afleveringen.
  • Hunden skal afleveres luftet, så den har haft mulighed for at komme af med urin og afføring inden indlæggelsen.

Vaccination

Behandling af hund der får vaccination hos dyrlægen

Vaccination af hund

Hunde elsker at snuse og undersøge hinanden. Desværre er der en række smitsomme hundesygdomme i omløb. Undgå de mest hyppige hundesygdomme med en vaccination. Vi anvender moderne teknologi for at sikre din hunds trivsel og sundhed.

Vi tilbyder en række vacciner til hyppige hundesygdomme. Alle vacciner er nøje undersøgt, inden de er blevet taget i brug.

Sammen med vaccinen får din hund en sundhedsundersøgelse.

Vaccinepriserne varierer alt efter hvilket vaccinations program dit dyr følger.

For uddybning af hvad dette indebærer, er du altid velkommen til at henvende dig på klinikken.

Kastration

Personlig behandling af hund af personalet hos dyrlægen i Espergærde

Kastration og sterilisering af hund

Det kan være en svær beslutning om hanhunden skal kastereres. Her står vi altid klar til at komme med gode råd. Husk at en kemisk og midlertidig kastration eller sterilisering også er mulig.

Til kastration anvender vi moderne praksis for at give hunden så nænsom en behandling som muligt. Ønsker I at undgå at få flere kuld eller oplever I adfærdsproblemer hos hunden, kan kastration være en god idé. Samtidig kan det være sygdomsforebyggende.

Kastration foregår under fuld narkose, hvor hunden modtager smertestillende før og efter operationen. Ved den kirurgiske kastration lægges der et snit foran på pungen, man stopper blodkarrene og fjerner testiklerne. Sørg for at holde hunden i ro de første 10 dage.

I kan også vælge kemisk kastration. Her modtager hunden et hormonimplantat i form af en kanyle, som stopper produktionen af testosteron. Det virker som en traditionel kastration i 6-12 måneder.

Røntgen

Der kigges på røntgenbillede af hund hos dyrlægen

Røntgen af hund

Røntgen af hund foregår oftest i forbindelse med en anden behandling og det besluttes om, der er behov for røntgen efter den indledende undersøgelse.

Da røntgen ofte foregår i forlængelse med en anden undersøgelse, er det en god idé at være forberedt på at det kan forekomme efter en konsultation.

  • Din hund kan afleveres i tidsrummet 8.15-10.00.
  • Hunden skal møde fastet fra midnat aftenen før.
  • Vand må den drikke helt frem til afleveringen.

Aflivning

Der holdes kærligt en hund i poten

Aflivning af hund

I en svær tid, ønsker vi at give jer så skånsom en oplevelse som muligt og den bedste afsked. Aflivningen kan foregå enten på klinikken eller hjemme hos jer, efter ønske. Til hjemmeaflivning afsættes en time til besøget. Efterfølgende er det op til jer om I ønsker at hunden skal begraves hos jer eller kremeres på klinikken.

Aflivningen påbegyndes ved at hunden får beroligende medicin, så den stille og roligt falder i søvn. Herefter får hunden en ny sprøjte, som er en overdosis af et bedøvelsesmiddel. Det sætter sig i hjertet og hunden sover stille ind.

Kontakt